ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Сърбия ще развива връзките си със САЩ, без да прекъсва отношенията с Русия

Александър Вучич

Белград възнамерява да засили сътрудничеството със САЩ, без да нарушава традиционните отношения с Русия. Това заяви президентът на Сърбия Александър Вучич от трибуната на 78-ата сесия на Общото събрание на световната организация в Ню Йорк.

“В момента Сърбия има добро сътрудничество със Съединените щати в почти всички области, надяваме се, че тези отношения ще се подобрят в бъдеще. В същото време Сърбия ще цени високо традиционното приятелство на всички континенти. Гордеем се с нашите добри отношения с народите на Африка, Азия, Латинска Америка”, отбелязва сръбският държавен глава. „Ние не разделяме хората по цвят на кожата или религиозна принадлежност, затова отношенията ни с Китайската народна република, Република Корея, арабските и други мюсюлмански страни са на положително, историческо ниво Ние също така считаме нашите исторически връзки с Руската федерация за важни”, подчерта ръководителят на сръбската държава.

Според Вучич, Сърбия разчита на присъединяване към Европейския съюз, но „в същото време не е готова да забрави старите си приятели, с които е градила приятелство през вековете“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст