ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 24 септември 2023 г.

Министерският съвет предлага въвеждане на еврото от 1 януари 2025 г.

България задава 1 януари 2025 г. като целева дата за въвеждането на еврото у нас. Това става ясно от постановление на Министерския съвет, публикувано за обществено обсъждане. В мотивите се казва, че е необходимо новата индикативна дата да бъде закрепена в признат от правния ред източник с цел подготовката за смяната на официалната парична единица и съответната цел.

Напрежение пред Руската църква в София

руската църква

Граждани се събраха пред Руската църква „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ в София, която беше затворена след експулсирането на предстоятеля ѝ и двама беларуски свещеници. Вярващите запалиха свещи и оставиха цветя пред входа на храма. Те поискаха църквата да бъде отворена. Движението по бул. „Цар Освободител“ беше блокирано.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив ще е Костадин Димитров

Костадин Димитров

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив е Костадин Димитров, който е сегашният кмет на район “Тракия”, обяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов допълни, че ГЕРБ-СДС ще подкрепи кандидат на ПП-ДБ на балотаж, където те са на балотаж. “Ще съобщя кандидата за кмет на София, когато си отида в столицата, не е редно да го съобщя в Пловдив”, подчерта Борисов.

Етническите арменци в Нагорни Карабах ще заминат за Армения

арменци нагорни карабах

Етническите арменци в Нагорни Карабах ще заминат за Армения, защото не искат да живеят като част от Азербайджан и се опасяват от етническо прочистване. Азербайджан казва, че ще гарантира правата на арменците и ще интегрира анклава, но ръководството на арменците в Нагорни Карабах каза пред Ройтерс, че те ще напуснат района. Не е ясно кога 120 000 карабахски арменци ще се отправят по Лачинския коридор.

Косовската полиция е в престрелка с поне 30 души в православен манастир

косово косовски манастир банска престрелка

Косовската полиция продължава престрелка с най-малко 30 души, след като един косовски полицай беше убит тази нощ, а друг беше ранен в село Банска, община Лепосавич. Това съобщи след заседание на косовския съвет за сигурност премиерът на Косово Албин Курти. Той определи групата като „професионална част“ с униформи, маски и тежко въоръжение. Курти показа и снимки на няколко високопроходими автомобила без регистрационни номера, както и бронетранспортьор в близост до православен манастир в Банска.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст