ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Лавров в ООН: Западът “пряко воюва” срещу Русия в Украйна

сергей лавров оон

Предложеният от Украйна мирен план и предложенията на ООН за зърнената сделка “не са реалистични”, каза руският външен министър

Западът “пряко воюва” срещу Русия в Украйна, каза днес руският външен министър Сергей Лавров в кулоарите на Общото събрание на ООН, предаде Франс прес.

“Можете да го наречете както искате, но те се бият срещу нас, те се бият директно срещу нас. Ние го наричаме хибридна война, но това не променя реалността”, добави министърът, имайки предвид финансовата помощ, доставките на въоръжения и наемниците на западните държави, предаде БТА.

Лавров допълни, че предложеният от Украйна мирен план и поредните предложения на ООН за съживяване на Черноморската зърнена сделка “не са реалистични”, посочва Ройтерс.

“Това е напълно неизпълнимо”, каза руският външен министър за мирния план на Киев и добави: “Не е възможно това да бъде приложено. Това не е реалистично и всички го разбират, но в същото време те казват, че това е единствената основа за преговори”.

Лавров каза, че конфликтът ще бъде разрешен на бойното поле, ако Киев и Западът се придържат към тази позиция.

Руският първи дипломат посочи в реч от трибуната на Общото събрание на ООН, че Армения и Азербайджан са уредили конфликта помежду си за Нагорни Карабах и че руските миротворци ще помогнат за това.

Лавров обвини Запада, че се опитва да се натрапи като посредник между двете страни, какъвто по думите му, не е необходим.

“Ереван и Баку всъщност вече са уредили въпроса. Сега е време за изграждане на взаимно доверие. Руските миротворци ще помогнат това да се случи”, допълни руският външен министър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст