ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на София

Антон Хекимян кандидат- кмет София ГЕРБ

Журналистът Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на столицата. Тази сутрин партията подаде документи за регистрация на кандидатите за кмет и общински съветници. Преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че кандидатът ще бъде „нестандартно решение”.

“Намираме се в нестандартна ситуация. Решението няма как да бъде взето лесно. Решението съм го взел напълно съзнателно, лично аз, и след време, което аз поисках да ми бъде отредено, за да помисля. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с Бойко Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът на ГЕРБ за кмет”, обяви кандидатът за столичен градоначалник. “От 20 години живея в София. През цялото това време като журналист съм критикувал. Осъждали сме действия, които са се случвали в Столичната община, търсили сме решения. И съм имал лично отношение и коментар по всеки един казус”, допълни той.

„Визията ми за София е столицата да бъде за още по-модерен град, да бъде зелен град, отворен за инвестиции, към младите хора. Но преди всичко слагам като акцент образованието, защото то ще донесе още повече потенциал и кадри на града и ще го развие. Няма да забравим и големите инфраструктурни проекти, които трябва да бъдат завършени”, каза още Хекимян.

Той обясни, че след като е получил предложението да бъде кандидат на ГЕРБ, си дал сметка, че иска да продължи да работи за обществото. Запита направи първо, ако бъде избран за кмет, Хекимян отговори: „Ще инспектирам абсолютно всички ремонти. Но нека първо да спечелим”. На въпроса защо ще инспектира ремонти, направени по време на управлението на ГЕРБ, той отвърна: “Какво пречи да ги инспектирам?”.

Антон Хекимян е роден на 22 май 1984 г. в Стара Загора. Майка му е българка, а баща му – арменец. Завършва езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора с немски и английски, а след това “Журналистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, сочи справка на отдел “Справочна” на БТА.

Още като студент започва работа в телевизия bTV, където през годините е стажант, репортер, редактор, водещ. От 2004 г. е репортер в сутрешния блок на телевизията. През септември 2013 г. става водещ на съботно-неделния сутрешен блок „Тази събота и неделя“. На 2 юни 2014 г. става водещ на сутрешното предаване „Тази сутрин“ на bTV. Антон Хекимян е директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV от края на 2020 г.

На 23 септември Хекимян съобщи, че напуска bTV, където бе директор „Новини, актуални предавания и спорт“, а от телевизията посочиха, че приемат с незабавен ефект оставката му, “вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока”.

От думите Борисов стана ясно, че изборът е бил между шестима кандидати. ГЕРБ-СДС до последния момент държаха в тайна името на кандидата си за столичен градоначалник, като в общественото пространство се завъртяха различни имена – включително на председателя на парламента Росен Желязков, а и на самия Бойко Борисов.

Крайният срок за регистрация на кандидатите за участие в местните избори е вторник, 26 септември.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст