ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

България и Виетнам подписаха пет документа за сътрудничество

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и виетнамският му колега Въонг Дин Хуе подписаха Меморандум за разбирателство между Народното събрание на Република България и на Националното събрание на Социалистическа Република Виетнам.

Парламентарна делегация, водена от Въонг Дин Хуе, е на посещение в България по покана на Росен Желязков.

В документа се заявява, че законодателните институции на България и Виетнам се ангажират да улеснят сътрудничеството помежду си, за да допринесат за подобряване на традиционното приятелство и многостранното сътрудничество, както на двустранна основа, така и в рамките на международни форуми. 

Също така с подписването на документа се предвижда засилване на парламентарното сътрудничество чрез обмен на посещения на делегации на високо равнище, научно-изследователски обмен, срещи между парламентарните групи за приятелство, както и между парламентарните комисии.

Меморандумът регламентира, че парламентите на България и Виетнам ще обменят мнения и информация по международни въпроси от взаимен интерес и народните представители от двете държави ще си сътрудничат в рамките на регионални и международни конференции и форуми.

В рамките на визитата бяха подписани още четири двустранни документа в различни сфери от взаимен интерес:

Главният секретар на Народното събрание Стефана Караславова и главният секретар на Националното събрание на Виетнам Буи Ван Къонг подписаха Меморандум за разбирателство между администрациите на Народното събрание на Република България и на Националното събрание на Виетнам.

Министърът на културата Кръстю Кръстев и заместник-министърът на културата, спорта и туризма на Виетнам Та Куанг Донг подписаха Програма за сътрудничество в областта на културата за 2024 -2026 година. 

Министърът на туризма Зарица Динкова и заместник-министър Виетнам Та Куанг Донг подписаха План за сътрудничество в областта на туризма между Министерството на туризма на България и Министерството на културата, спорта и туризма на Виетнам за 2024 -2026 година.

Меморандум за разбирателство за създаване на връзки на приятелство и сътрудничество между област Перник и провинция Вин Фук бе утвърден от областния управител на област Перник Людмил Веселинов и председателя на Народния комитет на провинция Вин Фук Ле Зуи Тхан.

В рамките на визитата са предвидени двустранни срещи в Министерството на туризма, в Министерството на културата и в Министерството на външните работи, както и посещение на Бургас.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст