ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В МВР е създаден оперативен щаб за контрол на местния вот

По повод предстоящите избори за общински съветници и кметове, в Министерството на вътрешните работи (МВР) е създадена организация за недопускане на изборни престъпления в няколко направления. Това обяви по време на изслушване в парламента министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той обясни, че на първо място е създаден оперативен щаб, с ръководител – главният секретар на министерството. Стоянов добави, че сред основните дейности на щаба са три основни задачи. Първата е свързана с оперативното ръководство на дейността по противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите, опазването на обществения ред и осигуряването на пожарната безопасност в периода на изборите. Втората – с осигуряване на информационния обмен между структурите на ведомството. Третата – предполага координация с държавите институции.

Министърът коментира още, че е изготвен план с конкретни отговорни структури на министерството и срокове за изпълнение. По думите му планът координира дейността на структурите на МВР и взаимодействието с компетентните държавни органи за недопускане, предотвратяване и разкриване на изборни престъпления.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст