ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Дончев заяви, че ГЕРБ ще работи за победа на местния вот

Томислав Дончев

Предложението на Антон Хекимян за кмет на София нямало нищо общо с партийния егоизъм. Това заяви от кулоарите на парламента заместик-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че дългогодишният журналист, а по-късно и директор на отдел “Новини, актуални предавания и спорт“ на “Би Ти Ви” е кандидатът за кмет на столицата, излъчен от партията на Борисов. Преди дни лидерът на ГЕРБ посочи, че изборът за кмет на София ще бъде “нестандартно решение”.

Намираме се в нестандартна ситуация. Решението няма как да бъде взето лесно. Решението съм го взел напълно съзнателно, лично аз, и след време, което аз поисках да ми бъде отредено, за да помисля. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с Бойко Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидата на ГЕРБ за кмет”, обяви от своя страна по-рано през деня Антон Хекимян.

“Ние, включително и Столична община имаме редица кадри на партията, наши членове, които заслужаваха израстване, заслужаваха шанс, но ние решихме предизборната надпревара в София да избяга от рамките на традиционното политическо противопоставяне”, мотивира още Дончев кандидатурата на Хекимян за кмет на столицата.

Според него журналистът е кандидат, в който много хора биха се припознали.

Попитан дали Антон Хекимян не е бил “къртица на ГЕРБ”, както по-рано днес го определи Нинова в свое изказване, Дончев отвърна, че подобни твърдения са “смешни”. И даде пример с това, че когато кадри на ГЕРБ са гостували в студиото му, то той е бил доста остър и критичен към тях.

“Щом можеш да събереш сила и самочувствие да излъчиш кандидат, който до вчера те е критикувал, това означава, че сме взели най-доброто решение”, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

Според него точно, защото Хекимян е известен журналист няма основание да се смята, че той е бил пристрастен към определна политическа сила. “Каква е журналистическата му позиция е известно на всички – гледали сте го по телевизията”, добави още той.

На въпрос откъде е дошла номинацията на журналиста за кмет на София и кой изобщо го е предложил, Дончев заяви, че структурите на партията “могат да предлагат, който намерят за добре”. “Дали такава е била волята на г-н Борисов, безспорно, той е председател на партията и председател на изпълнителната комисия. Това е процедурата”, обясни още той.

Зам.-председателят на ГЕРБ завърши със заявка, че партията ще работи за победа и, че ще направи силна кампания, защото според него кандидатът им и София го заслужават.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст