ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Медицинският университет в София откри учебната си година

Над 1000 първокурсници присъстваха на церемонията по откриването на новата учебна година в Медицинския университет в София. Официални гости бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на София Йорданка Фандъкова и представители на академичната общност.

“Медицинският университет (МУ) в София е желан не само от българските студенти, но и от млади хора с български произход, и от млади хора от чужбина, които всяка година искат да намерят своето място тук, в МУ-София”, каза вицепрезидентът Илияна Йотова.

И отбеляза, че представители от 68 държави ще завършат своето медицинско образование и ще отидат да лекуват хората по света. 

Вицепрезидентът се обърна и към преподавателите, като им предаде специални поздрави от президента Румен Радев, отбелязвайки, че те не са само чудесни преподаватели, а са също експерти, лекари и са хора, които са доказали, че за тях науката е всичко.

“От сърце пожелавам на най-добрия медицински университет на добър час, поздравявам ректора акад. Лъчезар Трайков и цялото академично ръководство, защото през всички тези години те подобряваха и модернизираха базата на МУ, тъй като младите хора го заслужават”, каза Йорданка Фандъкова. 

“Медицинският университет в София е най-престижното и авторитетно медицинско училище в България. От днес започва учебният процес и се посрещат новите 1170 студенти”, заяви  акад. Лъчезар Трайков. 

Той призова студентите да не се отказват от своето образование, да не отстъпват пред трудностите, да не се предават и да следват мечтите си. 

Заместник-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов отбеляза, че Медицинският университет в София е най-престижното медицинско висше училище в България. И пожела на студентите да се целеустремени, да знаят какво искат и да бъдат етични, защото няма нищо по-важно от благодарността на един пациент. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст