ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министерството на туризма с нова схема за подпомагане на черноморските общини чрез реклама

Плаж "Албена"

Министерството на туризма отвори за кандидатстване Процедура „Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в България“.

Общият размер на средствата за изпълнението й е в размер на 5 000 000 лв., финансирани от държавния бюджет посредством бюджета на Министерството на туризма.

Всеки проект може да бъде подкрепен с до 400 000 лева. Финансовата помощ, която се отпуска по процедурата, е 60 процента от общия размер на бюджета на проекта. Останалите пари за изпълнение на проекта трябва да бъдат осигурени под формата на собствено съфинансиране от бенефициента.

Потенциални бенефициенти по процедурата са общините: Аврен, Аксаково, Балчик, Белослав, Бургас, Бяла (Варненска област), Варна, Вълчи дол, Девня, Добрич-град, Долни чифлик, Дългопол, Каварна, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Суворово, Царево, Шабла и Созопол.

По процедурата могат да кандидатстват структурите на местната администрация от целевия район, туроператори, които използват въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз за изпълнение на чартърни полети до България с цел туризъм и оператори на граждански летища за обществено ползване в страната.

Документите за кандидатстване и информация са достъпни на следния интернет адрес: https://enims.egov.bg/bg/s/Procedure/Info/4d494a0c-6cb0-4ab9-970c-ed0a9ac5640f. Процесите по оценка и комуникация с кандидатите, ще се извършват изцяло в електронна среда, чрез Системата за управление на националните инвестиции (СУНИ).

Срокът за изпълнение на проектите не може да бъде по-дълъг от 12 месеца.

Краен срок за кандидатстване – 16.30 ч. на 27 ноември.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст