ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Най-големите технологични компании в света ще увеличат инвестициите си в Тайланд

Тесла автопилот

Тайландският премиер Срета Тауесин обяви, че Tesla, Google и Microsoft ще инвестират 5 милиарда долара в Тайланд, пише Reuters.

Не се уточнява за колко време ще бъдат вложени тези средства в икономиката на страната и дали числото 5 милиарда се отнася за обема на инвестициите на всяка от изброените компании или техния общ обем. Премиерът Тауисин направи изявления след заседание на Общото събрание на ООН по време на така наречената „седмица на разцвета“ в Ню Йорк.

„Tesla ще проучи възможността за производство на електрически превозни средства, Microsoft и Google обмислят възможността за създаване на центрове за данни там“, е казал политикът.

По-рано беше съобщено, че Тайланд ще започне да налага данък върху доходите от чужбина от 2024 година. Данъци ще бъдат налагани върху всички суми, получени от жител на Тайланд в чужбина и преведени по неговите банкови сметки в страната.

Кралство Тайланд е една от най-бързо развиващите се страни не само в Югоизточна Азия, но и в света. Икономическите успехи на Тайланд се дължат на насърчаването на износа, евтината работна ръка, значителните преки чуждестранни инвестиции и други.

Тайланд изнася основно компютри, части за офис оборудване, транзистори, каучук (3-то място в света), автомобили и камиони, морски продукти, ориз, царевица и други. Вносът се състои предимно от машиностроителна продукция, суровини, горива.

В промишлеността се произвеждат електронна (компютри и части за тях, интегрални схеми, телевизори, видеомагнетофони, калкулатори и др.), ювелирна, сглобяване на автомобили, нефтохимическа, строителна, хранително-вкусова и текстилна, дървопреработвателна и други.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст