ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нинова пита за къртица по повод кандидатурата на ГЕРБ-СДС за кмет

Бил ли е Антон Хекимян лична къртица на Бойко Борисов в bTV и продал ли е лидерът на ГЕРБ столицата д тази кандидатура – така че, другият, като спечели, да не рови корупционните схеми, които са били преди в София – да не рови Фандъкова, Орлин Алексиев и останалите.

Тези два въпроса постави лидерът на “БСП за България” Корнелия Нинова в кулоарите на парламента по повод издигането на журналиста от bTV – Антон Хекимян от страна ГЕРБ-СДС за кмет на столицата.

Нинова бе категорична, че софиянци ще решат дали издигнатата кандидатура на Хекимян е избираема, но подчерта ,че тя повдига повече въпроси, отколкото отговори. Освен това посочи, че в bTV работят свестни журналисти, които сега ще се срамуват за случилото се в телевизията. Добави и че години наред е била учудена от начина на отразяване на работата в парламента от страна на частната телевизия, което я удивлявало и я карало да се пита дали тя въобще е била в Народното събрание в същия ден. По отношение на втория въпрос Нинова допълни, че очаква отговор на въпроса дали някъде в манастирските килии от “Продължаваме промяната” – “Демократична България” и ГЕРБ-СДС не са си договорили общините от типа – за мен – Пловдив, а за теб – София. Според нея е логичен въпросът дали моделът на договорки не е пренесен и в общините.

По отношение на изгонването на свещениците от руската църква Нинова поясни, че са внесли до председателя на парламента Росен Желязков искане за извънредно изслушване на председателя на ДАНС – Пламен Тончев за мистериозния доклад, на чиято база е било взето решението за екстрадирането им.

“Всички се упражняват в много добро познаване на църковните дела, но и всички се позовават на този доклад, който никой не е виждал и никой не знае какво пише в него. Има информация, че той е изготвен под натиск отвън – от страна на Република Северна Македония”, обясни Нинова и настоя председателя на ДАНС да бъде изслушан пред депутатите, защото има съмнения за начина, по който е подходено спрямо свещениците. Тя поясни, че те нямат дипломатически статут и ако са наистина шпиони, трябва да бъдат задържани, разследвани и съдени. Според нея обаче срещу тримата руски граждани не са били намерени сериозни доказателства и заради това се е побързало с тяхното изгонване.

Тя добави и че ще поиска оставката на Пламен Тончев, като добави, че напоследък много неща се засекретяват и обществото няма никаква представа какво се случва. Като пример за важни засекретени документи Нинова изброи доклада на Сметната палата за АДФИ, на ДАНС – за дерогацията за концесията за “Росенец”. Уточни и че в момента се води битка кой да владее службите и както преди президентът Румен Радев през служебното правителство си е предлагал шефовете на служби и после си ги е назначавал, така и сега правителството иска да прави същото – то да си ги предлага и то да си ги назначава. Нинова напомни, че в действителност е необходимо да се спазва принципът на разделение на властите, а не и двете страни да злоупотребяват с правомощията си.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст