ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Спейс Екс” ще изстреля още 21 сателита Starlink орбита

Излитането на ракетата на Спейс Екс Falcon Heavy през 2018

Американската компания “Спейс Екс” (SpaceX) ще изпрати в космоса поредната партида минисателити, предназначени да формират орбиталният комплекс на глобалната мрежа за интернет покритие на системата Starlink. Това съобщават от компанията.

Според получената информация на 25 септември от площадка в щата Калифорния ще бъде изстреляна ракета-носител Falcon 9. Комплексът SLC-4E, разположен на територията на военната база “Ванденберг” е избрана за изстрелване на самолета – военновъздушните сили на страната.

В съобщението се посочва, че в орбита ще бъдат доставени общо 21 минисателита. От май 2019 г. SpaceX вече изпрати повече от пет хиляди такива устройства в космоса, някои от които са се повредили или са се отклонили от определения маршрут.

В момента в орбита остават над 4800 сателита, предназначени за системата Starlink. Освен това предстоящото изстрелване ще бъде 42-ро за тази година.

Според докладите, по време на влизане в орбита, степента за многократна употреба на Falcon 9 ще трябва да се отдели от основната част на ракетата-носител и да кацне на офшорната дрон платформа Off Course I Still Love You. Последният се намира в Тихия океан.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст