ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Швейцария има нужда от още една голяма национална банка

Шефът на “Суоч груп” Ник Хайек споделя съжалението си от загубата на “Креди Сюис”, защото тя отваря място за настаняването на още чуждестранни кредитори в Швейцария. Производителят на часовници в момента работи с по-малки регионални банки като “Цюрхер кантоналбан”, заявил Хайек в интервю за швейцарския вестник “Зонтаг блик”.

“С решението си да се откаже от бранда “Креди Сюис”, “Ю Би Ес” отваря вратите за задгранични играчи. На нас ни трябват поне две банки”, казал Хайек на жуналистите. Той допълнил, че “Ю Би Ес груп” е трябвало да регистрира “Креди Сюис” на борсата, да задържи за себе 30-40 процента от банката и да покани големи швейцарски компании като “Суоч груп”, “Шиндлер холдинг” и “ЕМС-Кеми холдинг” да купят дялове от останалата част.

Все пак, Хайек оценява поглъщането на “Креди Сюис” от “Ю Би Ес” като най-доброто възможно решение, защото “слабо ръководство би станало жертва на спекуланти”. Шефът на “Суоч” е доволен, че Серджо Ермоти се е върнал да управлява обединената банкова група, защото “той е швейцарец и разбира местната култура”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст