ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Шели Груп” влиза в иновативно партньорство с Vodafone в Африка

„Шели Груп“ АД, доставчик на IoT решения и продукти за сградна автоматизация, сключи партньорство с Vodafone в Африка.

Съгласно подписаното групово споразумение, Shelly Group ще оборудва всички обекти на Vodafone в Африка с устройства Shelly Pro. С помощта на българската фирма 3EM Vodacom, африканското дъщерно дружество на Vodafone, ще може да измерва и следи потреблението на енергия в своите обекти. Това ще осигури на Vodacom важна информация в реално време чрез централизирана платформа за по-нататъшна обработка и анализ.

Партньорството със световния мобилен оператор Vodafone е важен етап за Shelly Group. Първоначално то ще даде на българската фирма достъп до всички 20 държави, в които присъства Vodacom, както и до още 40 партньорски мрежи. Дейностите в Африка са само първата стъпка по пътя към глобалното внедряване, тъй като продуктовата линия Shelly Pro е част от вътрешната база данни за поръчки на Vodafone Procurement Company (VPC) – дъщерното дружество на Vodafone Group, което отговаря за поръчките и закупуването на стоки и услуги за цялата Vodafone Group.

Партньорството с един от най-големите мобилни оператори в света потвърждава стратегията на Shelly Group за ускоряване на сътрудничеството с професионалните потребители и по този начин за укрепване на по-големия пазар в сравнение със сегмента “направи си сам”. В същото време сътрудничеството с Vodafone подчертава качеството и надеждността на продуктите на Shelly.

Според Димитър Димитров, изпълнителен директор на Shelly Group, това партньорство е доказателство за приноса но фирмата към развитието на иновациите.

За Волфганг Кирш, изпълнителен директор на Shelly Group, бизнес отношенията с Vodafone в Африка са важна стъпка в изпълнението на стратегията на фирмата в професионалния пазарен сегмент. „Усилията ни са да доразвием продуктовото си портфолио за професионални клиенти дават резултат. С нашите продукти ние също така помагаме на компаниите за внимателното използване на ресурсите, в случая на Vodafone за спестяването на енергия.”

 „Шелли Груп“ АД е технологичен холдинг, чиято основна дейност е фокусирана върху иновацията чрез разработването на нови технологии, производството и дистрибуцията на IoT продукти (Интернет на нещата). Той е основан в България, а групата се състои от шест дъщерни компании и има офиси в България, Словения, Германия, Китай и САЩ. Продуктите на „Шелли Груп“ намират клиенти на над 100 пазара.

Акциите на дружеството се търгуват на „Българска фондова борса“ от декември 2016 г. и на Франкфуртската фондова борса от ноември 2021 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст