ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борбата с търговията на гласове – приоритет на МВР

акция срещу търговия с вот в Бургас

Следващият месец МВР приоритетно ще работи срещу търговията с гласове, стана ясно на националното съвещание на министерството с участие на премиера Николай Денков и и.ф.главния прокурор Борислав Сарафов. Сигналите за купуване на гласове ще са наша приоритетна задача в следващия месец, заяви вътрешният министър Калин Стоянов по време на съвещанието.

Стоянов заяви, че във връзка с предстоящите местни избори срещу МВР ще започне негативна кампания. “Нейните опорни точки ще бъдат, че МВР изпълнява сценарий, че оказва въздействие и че може да окаже контрол над изборните резултати. В Министерството на вътрешните работи  не работим по сценарий, а по явни сигнали. Призовавам гражданите да са активни”, обясни Стоянов.

“България е една от най-спокойните държави, няма място в страната ни, на което законът не застига. За да бъде такава държава, заслугата е на вас – служителите на МВР”, посочи изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов.

Той добави, че МВР и прокуратурата са партньори срещу престъпността и беззаконието. Мога да поема отговорност от името на прокуратурата, че ние ще подкрепим всички ваши усилия, каза още Сарафов. Той отчете, че ръководството на държавното обвинение е в отлични отношение с ръководителите в МВР.

Прокуратурата осъзнава своята роля и отговорност, при спазването на правата на гражданите. Само заедно можем да постигнем наистина ефективен резултат, добави той.

“От особена важност е гражданите да знаят и да са убедени, че отиват на честни избори, на които техният глас ще бъде зачетен и именно наша отговорност е да създадем условия за това, да положим усилия и да върнем доверието на българите в изборната система и институциите”, посочи Борислав Сарафов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст