ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП отново поиска оставката на Тагарев

От БСП за пореден път поискаха оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев. Това стана ясно от думите на депутата от парламентарната група на социалистите Атанас Зафиров. Той каза пред журналисти в Народното събрание, че управляващото мнозинство е напът да извърши “поредното национално предателство”, дарявайки поредните боеприпаси за Украйна. “Настояваме за оставка на министър на Тагарев”, заяви Зафиров и добави, че очаква извънредно заседание на комисията по отбрана в парламента.

“Управляващите имат намеренията да дарят последната останала надеждна защита над небето на София и ядрената централа, а именно зенитно-ракетните комплекси C-300 на Украйна под формата на боеприпаси“ посочи Зафиров.

“Днес е свикано извънредно заседание на комисията по отбрана с точка предоставянето на боеприпасите на Украйна. Колегите даже не са се постарали в мотивите си да обяснят какво точно ще бъде предоставяно, какви са мотивите това да бъде направено. Единствено са обяснили, че това са боеприпаси с дефекти, но в същото време Украйна е декларирала, че може да ги вкара в употреба“, каза още депутатът. Той попита управляващите защо Украйна има този капацитет, а България го няма, както и следващата стъпка ще бъде ли да дарим самите зенитно-ракетни комплекси. Зафиров попита и дали премиерът Николай Денков е наясно с всичко това.

В проекта на решение, внесен в правната комисия, който Зафиров коментира, се предлага България да предостави на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети от типа 5B55P(К), както и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие с калибър 5.56×45 мм, с отпаднала необходимост. Вносители на проекта са лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев, Христо Иванов и Ивайло Мирчев от ПП-ДБ, съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков и Делян Пеевски от ДПС.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст