ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Много жертви и ранени при експлозия на бензин в Нагорни Карабах

нагорни карабах експлозия взрив бензин

Експлозията е в момент, когато азербайджанските войски навлизат в оспорвания регион, населен предимно с арменци

Силна експлозия е станала в склад за бензин недалеч от пътя Степанакерт – Аскеран, съобщи Арменпрес, като се позова на службата за извънредни ситуации в Нагорни Карабах.

Има жертви и ранени. Хората, получили изгаряния, са откарани в медицински заведения. В момента на място работят спасителни екипи, допълни информационната агенция, уточнявайки, че подробности ще бъдат оповестени по-късно.

Необходима е спешна евакуация на ранените по въздуха, тъй като ресурсите на медицинския център в Степанакерт са недостатъчни, е казал омбудсманът на Нагорни Карабах, населен с арменци район на територията на Азербайджан. По думите на канцеларията на омбудсмана става въпрос за най-малко 200 ранени и неуточнен брой загинали хора.

Причината за експлозията засега не е ясна. Тя се случва в момент, когато азербайджанските войски навлизат в оспорвания регион, населен предимно с арменци, след като го превзеха в светкавична военна операция миналата седмица, отбелязва ДПА.

На изображения, разпространени в социалните медии, се виждат големи пламъци. Политикът Метаксе Акопян заяви, че по време на инцидента много хора са се редили на опашка за бензин на мястото, защото са искали да пътуват към Армения, за да избягат от азербайджанците.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст