ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пеевски обяви, че на 15 декември ще е третото четене на промените в Конституцията

Парламент нов Делян Пеевски

“Предоставяме някои неща допълнително на Украйна – боеприпаси, неизправни ракети, няма нищо супер интересно в това нещо, както БСП се опитаха да създадат някакво напрежение”. Така депутатът от ДПС Делян Пеевски коментира в кулоарите на парламента изнесената по-рано днес от БСП информация, че има внесено проекторешение за предоставяне на допълнителна военна помощ за Украйна, подписано от лидерите в управляващото мнозинство – Бойко Борисов, Христо Иванов, Делян Пеевски и Кирил Петков.

Попитан какво се случва със сроковете с промените в Конституцията, Пеевски заяви, че на 6 октомври ще бъдат разгледани на първо четене, на 14 декември следва второ четене, а на 15 декември предстои да бъдат гласувани окончателно. Депутатът добави, че не вижда вариант сега да бъде получена подкрепа от 180 гласа, за да може реформата да мине по т.нар. бърза процедура, тъй като гласовете на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС са общо 168, което е недостатъчно.

На въпрос дали ДПС ще бъде балансьор в отношенията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, ако се създаде напрежение в (не) коалицията им след местните избори, Пеевски отговори лаконично – “не” и добави, че за всичко важно в държавата и за нейния атлантически път обаче ще бъдат.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст