ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Платформата “Сийдблинк” с инициатива за стартъпи в начален етап на развитие

Инвеститори са вложили в над 100 технологични стартъпа, включително българските Dronamics и Alcatraz AI.

Платформата за финансиране и управление на собствен капитал за европейски технологични стартъпи“Сийдблинк” (SeedBlink), обяви началото на инициативата “Community Stars”, посветена на стартиращи предприятия в ранен етап на развитие. Тя е насочена към стартиращи предприятия, завършващи технологични и бизнес акселератори, съобщават от българския офис на “Сийдблинк”.

„Мисията на “Community Stars” е да свързва обещаващи основатели с техните общности, като им осигурява съществена подкрепа в ранните етапи на развитие на компанията”, посочва Йонуц Патрехуа, управляващ партньор и корпоративно развитие в SeedBlink. „Основателят на стартъп се нуждае не само от капитал, но и от силна мрежа. Ние сме тук, за да предоставим необходимите знания за финансирането и инфраструктурата, като им дадем възможност да изградят общност от поддръжници и да развият своята визия.“

Според Ангел Хаджиев, директор за България в SeedBlink, от разговорите със стартиращи компании става ясно, че в България, както и във всяка европейска страна,

съществува търсене на алтернативни възможности за финансиране.

„Имаме желание да си сътрудничим с местните инкубатори и акселератори, за да подпомогнем начинаещите предприемачи със солидни бизнес предложения и иновативни концепции. Освен това тази нова възможност за финансиране е с по-нисък инвестиционен праг, което я прави по-достъпна за поддръжниците на основателите тук, в България и в цяла Европа“, отбелязва Хаджиев.

Пилотният проект на “Community Stars” е стартъпът Unison, който е специализиран във вегански снакове.

Понастоящем SeedBlink предлага

три основни вида инвестиционни рунда,

всеки от които отговаря на специфичните нужди на стартиращите предприятия и инвеститорите.

Рундовете, подкрепени от рисков капитал, са специално предназначени за стартиращи предприятия с диапазон на инвестициите от 100 000 до 2 000 000 евро. Те са насочени към стартиращи предприятия с доказана зрялост и притегателна сила. Инвеститорите могат да се включат в тези рундове с тикети, стартиращи от 2500 евро.

Синдикати също е насочен към стартиращи предприятия, но с инвестиционен диапазон между 100 000 и 1 000 000 евро. Подобно на рундовете със съвместни инвестиции, инвеститорите могат да участват с тикети, започващи от 2 500 евро. Основната разлика обаче е, че проверката на зрелостта и оценката на привлекателността на стартиращите предприятия се извършва директно от екипа на SeedBlink, което гарантира строга вътрешна оценка.

Инициативата Community Stars енасочена към стартиращи предприятия в много ранен етап на развитие. Те са насочени към инвестиции в размер от 50 000 до 300 000 евро. Основното предимство тук е гъвкавостта и достъпността, което позволява на инвеститорите да участват с инвестиционни тикети от много по-нисък праг от 500 евро, посочват от “Сийдблинк”.

Чрез тези три различни потока на финансиране SeedBlink предлага широка гама от възможности за инвеститорите и стартиращите предприятия, като улеснява развитието и растежа на европейската технологична екосистема.

Въздействие на европейско равнище 

С опит в съвместното инвестиране в над 100 технологични стартиращи предприятия в повече от 15 държави и с подкрепата на мрежа от 75 000 инвеститори (бизнес ангели, рискови фондове и стратегически партньори) в 92 държави, SeedBlink успя да набере не по-малко от 250 милиона евро за подкрепа на технологичните иновации.

SeedBlink е платформа за управление на дялов капитал и специализирана в областта на технологиите платформа за рискови инвестиции, която дава възможност на европейските стартиращи предприятия и техните заинтересовани страни да имат достъп, да управляват и да търгуват собствен капитал заедно с утвърдени институционални инвеститори.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст