ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Подкрепата ни на втори тур на изборите зависи от местните коалиции, заяви Асен Василев

Министерство на финансите Асен Василев

Подкрепата на ПП-ДБ на втори тур на местните избори зависи от местните коалиции, заяви финансовият министър и съпредседател на “Продължаваме промяната” Асен Василев във връзка с въпроса на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов кого ще подкрепят на втори тур.

От думите му стана ясно, че “сглобката” между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не е застрашена заради местните избори.

“Всяка местна организация излъчи своите кандидати за кметове и общински съветници. По същия начин – всяка местна организация ще прецени за конкретния град кой е най-силният кандидат, който да подкрепи на втори тур”, обясни Василев и изрази надежда, че кандидатите им ще стигнат до втори тур, за да могат да подкрепят тях.

Относно връщането на ставката от 20% ДДС върху храната и безалкохолните напитки, както и върху хотелското настаняване, предвидено в пакета от данъчни закони, финансовият министър коментира следното: “До това решение се е стигна след среща с ресторантьорския бранш, на която от страна на двете браншови организации е поет ангажимент да изсветлят сектора. Това означава да се увеличат облагаемите доходи на работещите в бранша и да се повиши събираемостта на данъците”.

По думите му, ако това условие бъде изпълнено, ще се разгледа възможността и за оставането на сегашните 9% ДДС.

Той добави, че има достатъчно време тази промяна да бъде направена до окончателното приемане на промените в данъчните закони и напомни, че заради ваканцията на парламента до 6 ноември няма да може да се приемат тези данъчни закони преди бюджета, както е редно, а и самото гледане на бюджета ще бъде изтеглено във времето по тази причина.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст