ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Според Борисов шансовете на Хекимян за кмет на София са огромни

Парламент Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново определи кандидатурата на Антон Хекимян за кмет на София като “нестандартна”. Той заяви от кулоарите на парламента, че са предложили журналиста за поста, защото е “ведър, умен, интелигентен, отворен и познава политическата система”.

Според Борисов шансовете на Антон Хекимян за победа на изборите са огромни, защото има много мощен екип.

Попитан какво смята за изказването от вчера (25 септември) на лидера на БСП Корнелия Нинова, че Антон Хекимян е бил “къртица” на ГЕРБ в “Би Ти Ви”, лидерът на партията заяви, че не желае да коментира. “От партия, която се бореше да управлява, тя я доведе до пето, шесто, седмо място”, каза той и отново повтори, че няма да коментира хора, които са довели партията си до такова ниво.

Вчера стана ясно, че кандидатът на ГЕРБ за кмет на София е Антон Хекимян. Журналистът изненадващо обяви, че напуска “Би Ти Ви” в събота, след близо 19 г. прекарани в медията. Скоро след това се появи информация, че той ще бъде дълго очаквания кандидат за кмет на столицата от ГЕРБ.

Попитан какви са прогнозите му за местния вот, Борисов убедително отговори, че смята, че Хекимян може да спечели първия тур.

Мен ме притесни изказването на г-н Василев, че на втори тур нямало да ни подкрепят. Следва логичен въпрос – а кого ще подкрепяте, “Възраждане”, БСП, кого? И ако е така – в парламента те от кого ще очакват подкрепа, след като нас няма да ни подкрепят. Аз ясно и точно съм дал указания на партията на втория тур да подкрепят ПП-ДБ“, заяви още лидерът на ГЕРБ в отговор на въпрос как резултатите от местните избори могат да променят картината на националното управление.

Той добави, че ако изброените от него партии не дадат подкрепата си за ГЕРБ, то те ще трябва след изборите да търсят подкрепа другаде.

Относно Руската църква в София, Борисов смята, че тя трябва да бъде отворена. “Никакви аргументи в случая нямат значение. Към днешна дата службите са на президента Радев, надявам се да са имали достатъчно основания, когато са изготвили документите”, заключи лидерът на ГЕРБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст