ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Бинанс” продаде бизнеса си в Русия и ще прехвърли всички клиенти на CommEX

бинанс цифрови активи

Най-голямата борса за криптовалута „Бинанс“ (Binance) преразглежда дейността си в Русия и не изключва пълно излизане от страната. Това съобщава The Wall Street Journal. „Разглеждат се всички опции, включително пълно оттегляне“, коментира говорител на компанията пред вестника.

Според ТАСС, борсата за криптовалута Binance се оттегля от Русия и продава руския си бизнес на CommEX без възможност за обратно изкупуване, като цитира прессъобщение на криптоборсата. „За да се осигури плавен преход на съществуващите потребители към друга платформа, процесът на спиране ще отнеме до една година. Всички активи на настоящите руски потребители са безопасни и сигурно защитени“, се казва в съобщението.

От компанията отбелязват, че по време на организираната и последователна миграция на потребителите, Binance, заедно с CommEX, ще предприеме всички необходими мерки, за да информира потребителите относно процедурата за прехвърляне на техните активи към платформата CommEX.

Нови потребители, които са завършили процедурата за проверка на личните данни, ще бъдат частично пренасочени към платформата CommEX.

През следващите няколко месеца Binance ще затвори услугите за обмен и други бизнес области в Русия, като полага всички усилия да осигури гладко потребителско изживяване по време на този преход, отбелязват от Binance.

„Въпреки че финансовите детайли на транзакцията остават поверителни, трябва да се отбележи, че като част от това споразумение,

Binance напълно ще прекрати операциите си в Русия.

За разлика от транзакциите, извършвани преди това от международни компании в Русия, като част от тази сделка, Binance не запазват правата за получаване на част от печалбата след продажбата и възможността за обратно изкупуване на дялове от бизнеса“, подчертават от компанията.

Сумата на сделката не се разкрива. „Гледайки към бъдещето, ние признаваме, че работата в Русия не е съвместима със стратегията за съответствие на Binance“, цитира пресслужбата главния директор по съответствието Ноа Пърлман. Мениджмънтът на Binance възнамерява да се концентрира върху развитието на бизнеса в други страни.

Binance ще затвори всички обменни услуги в Русия през следващите няколко месеца.

На 26 август Binance ограничи руснаците да търгуват с всякаква валута чрез Binance P2P (peer-to-peer, „от човек на човек“), с изключение на рублата. Това се отнася за клиенти, преминали проверката Know Your Customer (KYC) в Русия. Тогава за първи път стана известно, че Binance иска да напусне Русия.

На 6 септември двама топ мениджъри на Binance, отговарящи за руския бизнес, обявиха оставката си. Директорът на Binance в Източна Европа Глеб Костарев и директорът в ОНД Владимир Смеркис напуснаха позициите си.

През март 2022 г. крипто борсата обяви, че вече не е възможно да се извършват транзакции чрез нея за директна покупка и продажба на криптовалути, както и да се извършват директни депозити и тегления на рубли с помощта на карти на международните платежни системи Mastercard и Visa, издадени в Руската федерация.

В същото време борсата ограничи използването на методи за плащане за санкционирани руски банки в платформата.

Миналата седмица The Wall Street Journal съобщи, че Binance помага на Русия да заобиколи санкциите. След това платежните системи Mastercard и Visa обявиха прекратяване на работата с Binance.

Binance вече е под натиск в САЩ,

като срещу компанията са заведени няколко дела за предполагаеми нарушения на финансовите разпоредби в Съединените щати.

Името на „Бинанс“ идва от съчетание на финансовите термини „бинарни“ и „финанси“. Основана едва през 2017 година, тя е една от най-бързо развиващите се в глобален мащаб финансова институция. Борсата търгува със стотици криптовалути, като почти ежедневно добавя нови имена към своето портфолио. Двойките за възможна търговия обикновено са свързани с бинанскойн, биткойн, етериум или USDT.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст