ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министерството на енергетиката ще възстанови в държавния бюджет 401 млн. лева

министерство на енергетиката

Министерството на енергетиката следва да възстанови в държавния бюджет сумата от 401 402 985 лева, отпуснати за компенсиране на високите енергийни цени, както и за финансиране на фискални антиинфлационни мерки, реши Министерският съвет.

През декември 2022 година Министерският съвет одобри отпускането на допълнителни 450 млн. лв. по бюджета на Министерството на енергетиката за компенсиране на високите енергийни цени. Около 31.4 млн. лв. от тези средства са използвани за допълване на бюджета на фонд „Сигурност на електроенергийната система“ за изплащане на компенсации на операторите на електропреносната и електроразпределителните мрежи в страната за разходите им за технологични нужди.

Други 16 млн. лв. от общата сума за използвани за подпомагане на земеделските производители за разходите им за напояване. Тази сума ще бъде възстановена по бюджета на Министерството на енергетиката. Допълнително още 1.159 млн. лв. са използвани за финансиране на Министерството на младежта и спорта за организирането и провеждането на европейско първенство по волейбол за мъже. Последната сума вече е възстановена по бюджета Министерството на енергетиката.
Така от отпуснатите 450 млн. лв. Министерството на енергетиката следва да възстанови в държавния бюджет сумата от 401 402 985 лв.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст