ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Темата за националния празник “може би няма да се реши в Конституцията”, заяви Денков

Премиерът за ракетите С-300: Ако бъдат използвани, ще бъде за защита, не са нападателни

Темата за националния празник “може би няма да се реши в Конституцията”, заяви премиерът Николай Денков. Той бе помолен за коментар на стабилността на управлението, след като по-рано днес от ГЕРБ-СДС обявиха, че искат запазване на 3 март като национален празник.

“Очевидно е, че темата за националния празник няма да изчезне от само себе си. Видяхме доста различни гледни точки, освен 24 май редовно става дума и за 6 септември, и за 22 септември, така че темата ще остане. Може би няма да бъде решена в Конституцията, но нека да видим как ще се развие дискусията. Това не е нещо, което би провалило цялата дискусия”, коментира Денков.

Министър-председателят отговори и на критиките на представители на ГЕРБ, свързани с въглищните централи.

“Не знам дали волно, или неволно, но всъщност тези изявления направо лъжат хората за това за какво става дума. Това са със средства, които фирмите са казали, че са готови да инвестират, може би с някакво съфинансиране от страна на държавата, в бъдеще, когато бъде открита процедура за кандидатстване”, заяви Денков.

“Ако Украйна използва изпратените от България ракети или части от ракети, те ще бъдат за защита на градовете ѝ, а не за нападение+, каза още премиерът Николай Денков пред журналисти, помолен за коментар на острата реакция на Москва към решението на парламента страната ни да предаде ракети за зенитно-ракетните комплекси С-300 на Киев.

“Така че, ако те бъдат използвани, те ще бъдат използвани за защита на хора. Това не са нападателни ракети. Второ, мисля, че след всичко, което видяхме през последната година и половина, Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международни договори”, коментира Николай Денков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст