ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов, Пеевски и Атанасов внесоха предложение за комисия, контролираща еврофондовете

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов и депутатът от ДПС Делян Пеевски са внесли предложение за създаване на постоянна парламентарна комисия за контрол върху управлението на средствата от европейските фондове.

“Уважаеми господин председател,

На основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 85, ал. 1 във връзка с § 1, ал. 1 от Допълнителните разпоредби на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, внасяме Проект за решение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Молим, проектът да бъде предоставен за разглеждане и приемане съгласно установения ред”, гласи официалният документ, адресиран до Росен Желязков.

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че заедно с ГЕРБ, ще предложат да се създаде комисия за контрол на еврофондовете, за да няма неволни грешки. Депутатът от ДПС уточни още, че няма да се разглеждат фирми, а критерии как да се случат нещата, за да има пълна прозрачност съгласно европейските изисквания, за да има ясно и прозрачно финансиране, което да допринесе за осигуряване на работни места и развитие на региона.

Вчера само няколко часа след като от финансовото министерство съобщиха за отпадане на проекти от Плана за възстановяване, ГЕРБ даде извънредна пресконференция, на която алармираха, че “се раздават милиарди на странни фирми”.

Бившият премиер Бойко Борисов също коментира темата днес, изразявайки притеснения, че фирми, близки до “Продължаваме промяната – Демократична България“, ще се облагодетелстват от европейските пари.

Той каза, че това е и причината да искат комисия да разглежда всичко в парламента и добави, че премиерът Денков е приел сериозно притесненията на ГЕРБ и е обещал, че казусът ще бъде обсъден в петък в Министерския съвет.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст