ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Държавният департамент на САЩ се подготвя за спиране на работата на правителството

държавен департамент

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти предлага като решение крайнодесен бюджет

Държавният департамент на САЩ се тревожи, че Конгресът няма да приеме законопроектите, с които да предотврати спирането на работата на правителството, и планира как да действа по-нататък, заяви говорителят на ведомството Матю Милър, цитиран от Ройтерс. 

Вашингтон е все по-близо до четвъртото частично спиране на работата на американското правителство.   

“Искам да реша проблема”, заяви пред журналисти председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти, предаде БТА. 

Маккарти се надява всичките му съпартийци от Републиканската партия да подкрепят предложения от него законопроект. Той е изложил стратегията си на заседание на републиканците, проведено при закрити врата, като е призовал всички, включително и непокорното мнозинство на републиканците, да работят заедно. 

Предложението му предвижда намаляване на федералните разходи за много агенции с 8%, както и затягане на сигурността по границата с Мексико. 

Маккарти насрочи пробно гласуване на крайнодесния законопроект в петък – ден преди крайния срок, след който правителството ще трябва да преустанови работата си.  

Маккарти категорично отхвърли предложения по-рано двупартиен законопроект на Сената за финансиране на правителството до 17 ноември, който предвижда отпускането на нови 6 милиарда долара за Украйна и още толкова за подпомагане на пострадалите при природните бедствия в САЩ. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст