ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КЗК се самосезира за скандала с фалшивото овче сирене

бяло сирене

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви, че ще проучи скандала с фалшивото сирене, което се продава по магазините като 100% овче, а всъщност съдържа краве мляко. 

Комисията образува служебно производство за проучване на евентуално извършени нарушения от страна на „Милки Груп Био“ ЕАД и „Димитър Маджаров – 2“ ЕООД във връзка с производството и разпространението в търговската мрежа на овче сирене, което съдържа краве мляко, въпреки означението на етикета „овче сирене“ и „100% овче мляко“.

Производството е образувано след извършено от ведомството предварително проучване, при което от Българската агенция по безопасност на храните са изискани и представени информация и доказателства (резултати от взети проби, актове за установяване на нарушения и други) за наличие на краве мляко в партиди овче сирене на посочените предприятия.

Комисията предупреждава, че представянето на невярна информация относно съществени свойства на предлаганите стоки представлява форма на нелоялна конкуренция. След извършване на проучване, съгласно Закона за защита на конкуренцията, Комисията ще се произнесе с решение.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст