ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Служители на “Мини Марица-изток” се заканиха да блокират цялата държава

Мини Марица-изток

Стотици работещи в комплекс “Мини Марица-изток” излязоха на протест заради проведена среща в Министерството на енергетиката на тема „Справедлив преход на въглищните централи” и проект за решение на Министерския съвет, касаещ териториалния план на Стара Загора. Протестиращите посочват, че вкарването в Министерския съвет на плановете е преминало без обществено обсъждане. Те са отказали среща със заместник-министъра на енергетиката. И заплашили, че ако планът бъде разгледан в петък, те ще блокират цялата държава, предаде NOVA.

Служителите на комплекса твърдят, че действията на управляващите са скандални. „В териториалните планове има записано по години кога затварят въглищни мощности и колко мощности, а няма запис за откриване на нови работни места. Не се предвижда откриване на предприятия, които да поемат безработицата в региона”, посочиха синдикалисти.

Служители заявяват, че ако управляващите не се съобразят с недоволство им, ще блокират държавата. Те подчертават, че решението е пагубно за региона – засегнати от него са 100 000 души.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст