ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Рибарски с обвинения към ГЕРБ, залитали по реториката на “Възраждане”

Радослав Рибарски

Това, което трябва да се обясни на хората е, че за пореден път се демонстрира една некомпетентност относно това, което касае тези региони. Отново ГЕРБ залитат по реториката на “Възраждане”, която е именно срещу тези инвестиции, които трябва да се случат в тези региони. Това коментира от кулоарите на парламента депутатът от ПП-ДБ Радослав Рибарски във връзка с Териториалните планове за справедлив преход за областите Стара Загора, Перник и Кюстендил.

Припомняме, че вчера депутати от ГЕРБ-СДС призоваха правителството да промени по най-бързия начин Териториалните планове за справедлив преход на тези въглищни региони. Плановете са отложени за приемане в петък от правителството, организира се бързо обществено обсъждане, без да са уведомени заинтересованите страни, обяви на извънреден брифинг в парламента Красимир Вълчев.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също коментира темата, изразявайки притеснения, че фирми, близки до “Продължаваме промяната – Демократична България“, ще се облагодетелстват от европейските пари.

Рибарски коментира още, че по никакъв начин включването на фирми в индикативните списъци и заявяването на инвестиционните им намерения, не ги прави бенефициент по териториалните планове. Той обясни, че не е имало някакъв механизъм за отсяване, а дори напротив – всеки, който е заявил някакво инвестиционно намерение, е намерил място в този индикативен списък с проекти.

“Не ми е известно каквито и фирми да са се облагодетелствали по каквото и да било. Териториалните планове тепърва трябва да се одобряват, тепърва да се види механизма, по който всички фирми могат да заявят своите инвестиционни намерения. Това е един индикативен списък в региони, в които има големи фирми с хиляди служители. Това, което ще се случи, е да се отблъсне инвестиционният интерес”, обясни той.

Според Рибарски е обезпокояващо, че едни инвеститори, които дръзват да споделят своите инвестиционни намерения, биват хулени по този начин.

Рибарски отрече да е бил в “Металик” АД и не му е известно те да спонсорират ПП.

В документите, изтекли от Министерския съвет, става дума единствено за инвестиционни намерения, като изискването на Европейската комисия е да се запитат за инвестиционни намерения големи фирми, които имат капацитет и опит, за да гарантират голяма и дълготрайна заетост, подчерта още Рибарски.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст