ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Росен Желязков участва в Европейска конференция на председателите на парламенти в Дъблин

Парламент контрол Росен Желязков

Председателят на Народното събрание Росен Желязков участва в двудневна Европейска конференция на председателите на парламенти в Дъблин, съобщиха от пресцентъра на парламента. 

Форумът се провежда на всеки две години под егидата на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). В него участват председатели, заместник-председатели на законодателни институции и парламентаристи от държавите членки на Съвета на Европа и страни партньори, наблюдатели и други.

Основните теми, които ще се обсъждат на конференцията са: „Последици от руската агресия срещу Украйна и ролята на националните парламенти във възстановяването на Украйна“, „Предизвикателствата пред представителната демокрация в нестабилни времена“ и „Равенство и многообразие в общественото представителство – участието на млади хора, жени, етнически и социални групи като членове на парламента“.

Росен Желязков ще направи изказване на конференцията по първата основна тема – „Последици от руската агресия срещу Украйна и ролята на националните парламенти във възстановяването на Украйна“. 

В програмата на Росен Желязков е включен и разговор с председателя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Тини Кокс.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст