ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Уотсап” ще има чат с AI асистент и други други нови функции

whatsup

От платформата “Уотсап” (WhatsApp) обявиха предстоящото стартиране на нови функции, базирани на технологията за генеративен изкуствен интелект (AI), включително способността за генериране на стикери и изображения, както и комуникация с AI асистент.

Разработчиците на WhatsApp подчертават, че AI чатът в месинджъра е експериментална технология и асистентът може да дава неточни или неподходящи отговори. Потребителите бяха помолени да бъдат внимателни, когато взаимодействат с AI бота и да не изпращат чувствителна информация.

От WhatsApp също така отбелязват, че въвеждането на нови функции, захранвани от AI, няма да повлияе на поверителността и сигурността на личните комуникации на потребителите, които ще продължат да бъдат защитени от криптиране от край до край. Чатовете с AI ботове ще се различават визуално от обикновените чатове.

Whatsapp също така ще даде възможност на разработчиците и компаниите да използват AI услуги в WhatsApp API, за да създават свои собствени решения и да оптимизират кореспонденцията с клиентите в месинджъра.

Все още не е обявено кога ще бъдат въведени новите функции в месинджъра. Най-вероятно иновациите първо ще се появят на потребителите на бета версии на WhatsApp, след което ще станат достъпни на всички платформи без ограничения.

По-рано беше съобщено, че WhatsApp ще спре да работи на смартфони с Android с остаряла версия на операционната система.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст