ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 30 септември 2023 г.

Смисълът на териториалните планове е да създадат предпоставките, за да се сложат проектите, които доминиращо трябва да идват от частния сектор, обясни министър Румен Радев. Той подчерта, че досега постоянно обяснявал, че плановете стартират преговорния процес в Брюксел, а не го предопределят.

За погрома над тракийските българи знаем не от учебниците, смята президентът Радев

Румен Радев

Погромът над тракийските българи е не само памет, а наша вяра, съвест, кръвна връзка с предците ни и наша идентичност, а днес е и наше убеждение и призив, че не трябва да допускаме компромис с нашата сигурност и с нашата способност да защитим дома на децата си“, подчерта държавният глава по време на честването на 110-годишнината от разорението на тракийските българи.

В Русе протестираха за по-чист въздух

Организаторите на протеста твърдят, че нямат политически искания, но се обръщат към политиците в началото на предизборната кампания, защото проблемът им трябва да е една от приоритетните теми за града.

“Фич рейтингс” повиши кредитната оценка на Португалия

Експерти очакват икономиката на Португалия да забави темпото през тази година след подема след пандемията от коронавируса. Лисабон е имал третия по големина дългов коефициент сред страните членки на еврозоната през 2022-а, а Европейската комисия прогнозира през май, че през 2023 година португалците ще са пети в класацията по този показател след Гърция, Италия, Испания и Франция.

Разследват Бернар Арно за пране на пари

Парижката прокуратура разследва сделките на най-богатия европеец – френския милиардер Бернар Арно, с руския бизнесмен Николай Саркисов за потенциално пране на пари, съобщи на 29 септември офисът на публичното обвинение.

Проследяват се трансакции, свързани с имоти в престижния френски ски курорт “Куршевел”, съобщават световните медии, като се позовават на информация във френския “Монд”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст