ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мария Габриел обявява ден на отворените врати в министерството си

Днес, 30 септември – Министерството на външните работи отваря вратите си за посетители. Инициативата е на вицепремиера Мария Габриел, която иска да популяризира дейността на дипломатическата служба и заради това мотото й е „Преоткрий света на дипломацията“.

В Деня на отворените врати във Външно министерство жителите и гостите на столицата ще имат възможността да влязат в ,,Дома на българската дипломация’’ и да разгледат неговите конферентни зали,  впечатляващата колекция от изобразително изкуство и кабинета на министъра, където специално само за малките гости е предвидена фотосесия на стола на дипломат №1 под мотото: „Като порасна искам да бъда министър на външните работи“.

Тези, които изберат да прекарат част времето си в съботния ден във външно министерство, ще имат възможността да видят и така наречения „Черен мрамор“ – фоайе, през което са преминали стотици официални чуждестранни делегации.

Посетителите ще могат не само да се разходят из кулоарите на българската дипломация, но и да се запознаят отблизо с работата на различни дирекции на институцията, фокусирана в различни сфери на българската външна политика.

Дирекция ,,Човешки ресурси и административно обслужване‘‘ на МВнР ще представи възможностите за стажове и работа във ведомството.

Представители на Дипломатическия институт ще предоставят подробна информация как се става дипломат и какви обучения организира Институтът.   

Служители на Дирекция „Ситуационен център“ ще обяснят какво съдействие външно министерство може да окаже на българските граждани в чужбина при кризисни ситуации.  

Подготовката за присъединяване на страната ни  към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР),  както и неговите приоритети, са друг водещ елемент в програмата за гостите на министерството.

В рамките на деня Държавният културен институт към Министъра на външните работи  ще организира интересни турове, на които гостите ще могат да научат повече за тесните връзки между културата и дипломацията.

Професионален DJ ще се грижи за доброто настроение на гостите през целия ден.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст