ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министър Радев чувал противоречиви мнения

Министърът на енергетиката Румен Радев и неговият заместник – Красимир Ненов са на среща с административното ръководство на ТЕЦ “Марица изток 2” в централата на предприятието. На разговорите обаче не дойдоха представители на протестиращите и на синдикатите – от КНСБ и КТ “Подкрепа”.

Те не се отзоваха на поканата на министър Радев за среща, на която да решат казуса с недоволството им от териториалните планове, за които премиерът Денков обяви, че предстои да бъдат подадени днес, 30 септември, в Европейската комисия.

Преди срещата министър Радев обяви, че ще отиде на място при протестиращите – на автомагистрала “Тракия”, като така той ще изпълни условието, което те му поставиха.

Вече повече от 24 часа миньори и енергетици протестират с блокажи на автомагистрала “Тракия” и Подбалканския път в района на Гурково и Прохода на републиката. Преди срещата с ръководството на ТЕЦ “Марица изток 2” министър Радев коментира, че трябва да има разговори, за да е ясно къде са основните притеснения. По думите му обаче тези разговори трябва да се водят в спокойна среда.

Той посочи, цитиран от БНР, че чувал понякога и много противоречиви мнения. Говорило се първо за един тип предприятия, после – за друг тип предприятие.

“Цялата драма е, че не започнем ли наистина да действаме, а не само да говорим за преход, той не става изведнъж”, категоричен бе министър Радев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст