ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Протестиращи миньори искат срещата с министър Радев да е на магистрала “Тракия”

С национални трибагреници, под звука на вувузели протестиращите миньори на магистрала “Тракия” настояват срещата с министър Радев да е на магистралата, а не в административната сграда на ТЕЦ „Марица изток 2“.

Междувременно и пернишките миньори и енергетици също излязоха на мирен протест на републиканския път за Кюстендил в района на автогарата в Перник, съобщава БНР.

Протестът им, при който засега няма блокирани пътища, е в знак на солидарност с колегите им от Стара Загора. Те са категорични, че вчерашното решение на правителството не ги удовлетворява.

Заради блокадите на миньорите и енергетиците в района на Стара Загора са въведени обходни маршрути.

За пътуващите по магистрала “Тракия” – от пътен възел “Нова Загора” по път II-66 Нова Загора – Сливен до пътен възел “Свобода”.
За пътуващите по път I-5 Казанлък – Стара Загора: за град Стара Загора – през село Памукчии, село Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък – по път II-66 Стара Загора – Нова Загора – Сливен, бул. “Калояновско шосе, село Християново, село Памукчии или по път II-57 Сърнево – Раднево през град Раднево по път III-554 Нова Загора – Раднево.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст