ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ТЕЦ “Марица изток 2” работи неефективно, предупреждава Владислав Панев

В държавния ТЕЦ “Марица изток 2” има над 50% спад на работата и в същото време са назначени нови 75 човека повече за тази година. Тоест персоналът продължава да се увеличи, което говори за огромна неефективност там.

За това предупреди депутатът от “Продължаваме промяната” – “Демократична България” Владислав Панев в ефира на БНТ. Той посочи, че конюнктурата на пазара е такава, че спрямо миналата година имаме 50% спад на производството на ток от въглища. Той представлява и 24% спад спрямо базовата 2019 година, на чиято база са поставени изискванията за по-екологичен ток в Плана за възстановяване и устойчивост.

По думите на Панев – без никакви мерки от страна на държавата, ние изпълняваме с по-бърза скорост договореностите с Европейската комисия, тъй като самата конюнктура на пазара е такава – изисква инвестиции в по-евтин екологичен ток. Ето защо много преди 2038 г. въглищните централи ще затворят.

По отношение на очакваните средства по Плана за възстановяване и устойчивост, Панев коментира, че не трябва да правим реформи заради пари, тъй като от 2007 г. насам сме усвоили десетки милиарди, но той не вижда те да са допринесли по някакъв начин за българската икономика.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст