ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 2 октомври 2023 г.

Публикуваха финалните териториални планове за Стара Загора, Перник и Кюстендил

Министерството на енергетиката публикува финалните варианти на териториални планове за справедлив преход на областите Стара Загора, Перник и Кюстендил.

Четвърти ден продължават блокадите на пътища от миньори и енергетици

Четвърти ден продължават блокадите на основни пътища в Старозагорско от протестиращи миньори и енергетици. Вчера протестиращи и полиция стигнаха до консенсус – да отварят Прохода на Републиката само за леки автомобили и коли до 12 тона два пъти по четири часа на ден – сутрин от 6 до 10 часа и в късния следобед – от 16 до 20 часа. В уречения час обаче, барикадите бяха върнати и “Хаинбоаз” остана затворен за всички.

ЕК е получила и оценява българските планове за регионално развитие

Eвропейската комисия потвърди, че е получила от България плановете, свързани със справедливия преход към чиста икономика. Говорител на Комисията уточни, че в срок до четири месеца може да се очаква оценка на българските предложения.

Застрахователният пазар в Румъния затъна в нов скандал

Нов скандал назрява на застрахователния пазар в Румъния. Това се случва броени дни след като Органът за финансов надзор (ASF) тихомълком и набързо предостави лиценз за автомобилно застраховане на компания без никакъв опит в сектора. Но пък, като компенсация, член на борда й е братът на председателя на Европейската комисия – Урсула фон дер Лайен – обстоятелство, което вече се коментира и в Брюксел.

Данните от хартиеното и машинното гласуване няма да се сумират, заявиха от ЦИК

Образците на протоколите за отчитане на резултатите от предстоящите местни избори на 29 октомври вече са утвърдени от Централната избирателна комисия и предстои да бъдат публикувани в Държавен вестник.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст