ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Звеното за борба с изборните престъпления с първо заседание

Върховна касационна прокуратура

Националното междуведомствено звено за противодействие на изборни престъпления се събра на първото си заседание, съобщиха от прокуратурата.

В съвещанието участваха МВР и ДАНС, председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова и членове на комисията.

Заседанието бе ръководено от заместник главния прокурор Мария Павлова, а в него участваха още главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев, представители на ръководството на ДАНС и др.

Обсъдени бяха мерки за противодействие на престъпления, свързани с предстоящите избори за общински съветници и кметове, както и начините да се синхронизират действията на институциите за гарантиране на политическите права на гражданите.

Националното междуведомствено звено функционира от деня на откриване на предизборната кампания. Създадена е организация за координиране на действията на правоохранителните органи и за своевременна реакция на сигнали, свързани с нарушения на изборния процес, е посочено на работното съвещание.

По повод предстоящите избори за общински съветници и кметове, преди няколко дни министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че във ведомството е създадена организация за недопускане на изборни престъпления в няколко направления.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст