ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Лафонза Бътлър – единствената афроамериканка в Сената

Бивш съветник на Камала Харис става сенатор.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм обяви, че овакантеното място на сенатор демократ Даян Файнстийн, която почина миналата седмица, ще бъде заето от Лафонза Бътлър, политик, политически стратег и бивш съветник на вицепрезидента на САЩ Камала Харис. 

Лафонза Бътлър ще представлява Калифорния в Сената на САЩ до края на мандата на Даян Файнщайн и ще бъде единствената чернокожа жена в Сената. 90-годишната Даян Файнщайн, най-възрастният сенатор от Демократическата партия, почина миналия четвъртък след дълго боледуване. 

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм говори за намерението си да назначи чернокожи политици в Сената на САЩ след напускането на Даян Файнщайн през август и сега той изпълни обещанието си. 

44-годишната Лафонза Бътлър проявява организационните си умения рано, буквално от студентските си години, създавайки профсъюзи за представители на различни професии. Под нейно ръководство бяха създадени синдикати на медицински сестри в Балтимор и Милуоки, във Филаделфия тя обедини и защити интересите на чистачите, в Кънектикът – болничните работници, в Калифорния – социалните работници и медицинските сестри. 

Лафонза Бътлър също така прекарва няколко години начело на мощния синдикат SEIU, който представлява близо 2 милиона работници в сектора на услугите в Съединените щати и Канада. Тя също е служила в настоятелството на Калифорнийския университет в продължение на няколко години. Тя беше активна в кампанията на Хилъри Клинтън през 2016 г. и беше старши съветник на Камала Харис на следващите избори. 

Другите й работни места включват директор за връзки с обществеността за Airbnb. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст