ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мирослав Кочев е новият главен финансов директор на “Дженерали Застраховане”

Мирослав Кочев е новият главен финансов директор на “Дженерали Застраховане” АД. Той наследява позицията от Жанета Джамбазка, като промяната влезе в сила от 1 октомври 2023 година. Успоредно с тази роля, Кочев се присъединява към Управителния съвет на дружеството, уточниха от застрахователя.

Мирослав Кочев има дългогодишен опит в сферата на финансите. Той става част от екипа на “Дженерали Застраховане” АД през 2014 г. като началник на отдел “Отчети и инвестиции”. Четири години по-късно е избран за директор “Управление на риска” в компанията, като заемаше тази длъжност досега.

Като част от екипа на “Дженерали Застраховане” АД Мирослав Кочев има ключова роля в редица стратегически финансови проекти, включително въвеждането на рамката Платежоспособност II в областта на оценяването на активи и създаването на системата за управление на риска и управлението на капитала. Преди 2014 г. Мирослав Кочев развива професионалните си умения в сферата на финансите и одита в екипа на KPMG България.

Мирослав Кочев притежава магистърска степен по “Макроикономика” от Софийски университет „Св. Климент Охридски”. През 2022 г. завършва mini-MBA програмата „Актюери на бъдещето“ на MIB Trieste School of Management. Мирослав Кочев е член на Асоциацията на сертифицираните счетоводители (ACCA) от 2016 г.

Благодарен съм за гласуваното доверие и за възможността, като съм готов да работя за справянето с предстоящите предизвикателства! Това, че сме част от международна група с над 190-години опит в лицето на Generali, ми дава увереност, че заедно с целия екип на компанията ще продължим да насочваме усилията си към постигането на стратегическите ни цели, както и за гарантирането на добри резултати за всичките ни заинтересовани страни”, отбеляза Мирослав Кочев.

След назначаването на Мирослав Кочев на поста главен финансов директор, Жанета Джамбазка ще продължи да изпълнява функцията на член на Управителния съвет на “Дженерали Застраховане” АД и “Джи Пи Презастраховане” АД до началото на 2024 година.

Жанета Джамбазка има дългогодишен опит в застрахователния сектор, като нейният професионален път в сектора започва през 1988 година. От 2015-а досега тя заемаше длъжността главен финансов директор на “Дженерали Застраховане” АД, като в този период тя имаше важен принос за стабилните финансови резултати на компанията и постигането на редица успехи във финансовата сфера. Преди това кариерата ѝ минава през ЗАД “Виктория”, където е изпълнителен директор и заместник-председател на Управителния съвет на дружеството. През 2016 г. Жанета Джамбазка е победител в престижния конкурс CFO на годината в категория „Стратегия за развитие на финансовата функция”.

Удовлетворена съм от постигнатото през годините. Дженерали Застраховане  е финансово стабилна компания с отлични резултати и потенциал за постигане на стратегическите си цели в бъдеще. Благодарна съм за доверието, подкрепата и уважението на екипа си и на колегите, с които работихме заедно през годините! Пожелавам на Мирослав Кочев успешно да преодолява предизвикателствата и вярвам, че с качествата,  които притежава, ще бъде успешен Главен финансов директор!“, посочи  Джамбазка.

„Дженерали астраховане“ АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group.

Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги и такива, свързани с управлението на активи в световен мащаб. Създадена през 1831 г., тя присъства в 50 страни по света с общ премиен приход от 81.5 милиарда евро за 2022 година. С повече от 82 000 служители, обслужващи 69 милиона клиенти, Групата има водеща позиция в Европа и нарастващото присъствие в Азия и Латинска Америка.

„Дженерали Застраховане” АД – София притежава  лиценз за извършване на застрахователна дейност.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст