ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Десислава Атанасова е горда – в трудни моменти некоалицията си помага

Това, което е най-важно, е, че намерихме решение. В некоалицията се оказа, че сме сериозни партньори, защото в трудни моменти може да разчитаме един на друг.

Това коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, след края на срещата между правителството и представители на синдикатите и протестиращите миньори и енергетици. 

Във връзка с обсъжданията по време на разговорите Атанасова заяви, че Народното събрание би могло да препотвърди подписаното на срещата споразумение чрез декларация. По думите й това обаче може да се случи с гласуване в пленарната зала, като възможността е това да стане в четвъртък, 5 октомври, или на извънредно заседание, което трябва да бъде свикано от председателя на Народното събрание Росен Желязков.

Тя добави, че волята на парламентарните групи е да има извънредно заседание, като предстои тя да разговаря за него с Росен Желязков. 

Относно Териториалните планове за справедлив преход Атанасова обясни, че комуникацията с Европейската комисия тепърва започва. Освен товаувери, че остават само няколко законопроекта по Плана за възстановяване и устойчивост, които да бъдат приети. Тя призова да има практичност, когато се взимат решения за България. 

Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС посочи, че синдикатите са имали шест искания, които в рамките на днешния ден са били обсъдени и удовлетворени.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст