ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Европа ще каже “не” и ще затваряме мощностите, предупреди Тошко Йорданов

Във втора точка, в която трябваше да се запазят енергийните мощности, е формулирано, че Министерският съвет се ангажира да проведе преговори с Европейската комисия, а не се ангажира да запази мощностите.

За това предупреди пред журналисти председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов по повод подписаното споразумение.

Депутатът смята, че в тези преговори от Европа ще кажат “не”, а „нашите“ ще кажат, че са ни отказали и ще затворят централите.

Йорданов отбеляза, че другото „готино“ нещо е точка три, в която по думите му трябвало да има срок до 2038 г. за да се запазят мощностите. Той посочи, че годината е изчезнала, “мощностите” също са изчезнали и в момента има изработване на проект за енергийна стратегия.

Според него в почивките от КНСБ са си сменили посоката на говорене и са подписали споразумението. Същото са направили и част от „частниците“ в този сектор. По думите му протестиращите от „Мариците“ са отказали да се подпишат, така че магистрала „Тракия“ остава блокирана. Според него движението ще бъде пуснато и при Прохода на републиката, и по „Струма“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст