ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кипърското правителство обсъди важни мерки за предотвратяване на пожарите

На важна среща днес, 3 октомври, кипърското правителство обсъди мерки за предотвратяването на пожарите.

Събирането бе при президента на страната Никос Христодулидис, с участието на четирима министри и представители на всички компетентни служби, предаде кореспондент на Българското национално радио.
Основните теми, които бяха обсъдени, бяха за технологичното обновяване на противопожарните екипи, инсталиране на термокамери в рисковите райони, както и увеличаване на санкциите за подпалвачите.
В последно време противопожарната служба в Кипър получи 9 камиона от най-ново поколение, което е част от плана за укрепването ѝ. Всеки от тях струва около 300 000 евро.

На срещата бе направена пълна оценка за тазгодишните инциденти, като основно участие в представянето на отчетите взе министърът на земеделието Петрос Ксенофонтос.

В Кипър това лято горяха множество пожари. Една от причините, които ги бе предизвикала, бяха рекордно високите температури. Сред най-пострадалите райони бе област Лимасол, където дори бе поискана международна помощ за справяне с последиците от огнения ад.

Местните общински власти отправиха искане към правителството да подобри селските пътища, да осигури противопожарни зони и адекватно водоснабдяване за зареждане на цистерните.

Венемира Мачева

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст