ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Константин Павлов – Комитата: Не разбирам защо Велико Търново да може да се самоуправлява, а район „Лозенец“ да не може (част ІІ)

Константин Павлолв

Намаляването на районите в София е изключително лоша идея. Още не сме завършили предишната териториална реформа в столицата, а сме се засилили да правим нова. София, Пловдив и Варна са пропуснали милиарди лева европейски средства, заради сегашната общинска структура

Намаляването на броя на столичните райони е изключително лоша идея. По времето на комунизма София се делеше на 10 района, с имена на вождове. През 1988 г. беше направена реформа, с която районите бяха увеличени до сегашните 24. След 30 г. резултатът е, че все още решаваме проблеми, възникнали от това прерайониране, хората не могат да си намерят различни документи. Също така границите на районите не съвпадат с границите на полицейските управления, които останаха в старите очертания. Това важи и за районите на пожарната. Тоест ние още не сме завършили предишната териториална реформа, а сме се засилили да правим нова. В момента 24-те района на София са сравними по население с областни градове. „Лозенец“ е колкото Велико Търново, има 67 хил. жители. Не мога да разбера защо Велико Търново може да се самоиздържа и самоуправлява, а „Лозенец“ да не може.

Това заяви във видео интервю за СТУДИО БАНКЕРЪ кметът на столичния район „Лозенец“ Константин Павлов – Комитата.

Още от интервюто:

Правилно ли е районите в София да бъдат редуцирани от 24 на 8?

Ще подобрят ли управлението по места районните общински парламенти?

Какво е предимството на вторичните градски центрове?

Има ли свое лице моделът ГЕРБ в район „Лозенец“?

Вижте първата част от интервюто с Константин Павлов – Комитата

Вижте други събеседници в СТУДИО БАНКЕРЪ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст