ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Премиерът подава оставка, ако се наруши споразумението с миньорите

“Ако тези точки не бъдат изпълнени, с изключение на тези, които противоречат на европейски регламенти, ще си подам оставката”.

Това заяви премиерът Николай Денков по време на срещата с протестиращи миньори и енергетици. Видео от разговора се излъчваше първочално на живо във “Фейсбук” страницата на Цончо Ганев, депутат от парламентарната група на “Възраждане”, но след гневна реакция от страна на депутата Делян Пеевски, бе прекъснато.

Думите на Денков са по повод продължаващите спорове със синдикати и протестиращи за възможните промени на териториалните планове за справедлив преход във въглищните региони. След тази заявка синдикатите ще разпространят до членовете си проект на споразумение с правителството.

От реакциите в залата стана известно, че между синдикалните организации има различия дали е удовлетворяващо договореното досега.

Срещата между протестиращите и представителите на властта продължава вече повече от 6 часа. Още в началото премиерът Николай Денков заяви, че някои от исканията на енергетиците са неизпълними. Те настояват България да изтегли плановете за справедлив преход за Стара Загора, Перник и Кюстендил от Европейската комисия и да ги предоговори. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст