ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Според Кирил Петков кабинетът е взел най-адекватното решение

Правителството направи най-адекватното нещо – да входира териториалните планове за справедлив преход на 30 септември и едновременно с това да започнем детайлните преговори как да бъдат модифицирани, така че да работят най-добре за енергийния сектор на България. 

Това каза пред журналисти съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Кирил Петков след края на срещата между властта и представители на протестиращите миньори и енергетици.

Той коментира, че териториалният план, както е входиран, има три месеца да се допълва и моделира, така, че да бъде адекватен и за българската енергетика, и за Брюксел.

Петков поясни, че с внасянето на 30 септември не са изпуснати големите средства, но се е отворил диалогът. Той допълни, че с взетите решения плановете ще започнат да се допълват.

Съпредседателят на ПП-ДБ коментира още, че правителството е показало, че може да преговаря със социалните партньори по начин, по който да се постигне резултат. Той отбеляза, че акад. Денков е демонстрирал лидерство и политическите партии са го подкрепили.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст