ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Блокадата на АМ “Тракия” остава поне до гласуването на текстовете в НС

И тази нощ блокадите на пътищата останаха. Става въпрос за магистралите Струма, Тракия и Прохода на Републиката.

Днес в 11:00 ч. на АМ “Тракия” служителите на комплекс “Марица-изток” ще съгласуват помежду си какви ще са последващите им действия. Час по-късно е насрочено извънредното заседание на парламента, на което трябва да бъде гласувано споразумение между министър-председателя, представители на Министерския съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в сектор енергетика, сключено на 3 октомври.

Документът има за цел да удовлетвори исканията на недоволните служители на комплекс “Марица-изток”, които се страхуват за работните си места и доходите си.

Протестиращите бяха категорични, че въпреки споразумението обаче блокадите ще останат поне до гласуването на текстовете в Народното събрание. Ако споразумението бъде подкрепено, участниците в протестните блокади ще решат дали пътищата в Старозагорска област ще бъдат освободени след шест дни недоволство.

Припомняме, че повече от седем часа вчера премиерът Николай Денков, министри и депутати разговаряха в сградата на парламента с представители на протестиращите миньори и енергетици. След срещата стана ясно, че е било подписано споразумение от основните участници в дискусията.

Предстои днес в Министерския съвет премиерът Николай Денков да се срещне и с представители на работодателските организации. В разговорите ще участват преставители на Асоциацията на индустриалния капитал, Българска стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.По време на срещата ще бъдат обсъдени основните мерки, предвидени в Териториалните планове за справедлив преход.

По думите на премиера Николай Денков са направени много отстъпки, но протестиращите не са били единни.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст