ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП свиква извънредно ИБ за вота на недоверие към кабинета заради енергетиката

Това управление е вредно за България – е нашата позиция от ден първи на формирането му”, заяви Георги Свиленски.

„БСП свиква извънредно заседание на Изпълнителното бюро в четвъртък. То ще обсъди и вземе решение относно възникналата инициатива за вот на недоверие към правителството по тема „Енергетика“. Знаете – в нашата партия решенията не се взимат на крак и еднолично“. Това заяви пред медиите в кулоарите на Народното събрание днес заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

„Позицията ни за това управление е ясна още от ден първи на сформирането му – ние не подкрепяме правителството на ГЕРБ, ДПС и ПП/ДБ. То е вредно за България“, категоричен бе социалистът.

„Днес беше сложен край на българската енергетика и както каза председателят на партията – подписана смъртната й присъда. Излъгаха миньорите, излъгаха енергетиците и продължават да лъжат българските граждани за Териториалните планове“, посочи Свиленски.

„Тези планове в петък не трябваше да бъдат изпращани в ЕК, така както искахме ние – знаете в 12 ч. внесохме предложението си, в 14.30 ч имаше извънредна комисия, поет ангажимент от Делян Добрев да бъде гледано това предложение в зала и да не бъдат изпращани тези планове в ЕК, докато не се обсъди всичко и се приеме работещо решение. Криха се като мишки 5 часа, стана 8 ч. и те изпратиха плановете. И сега обясняват как не може да бъдат преразгледани, защото са ги изпратили“, добави той.

 „Все пак е по-лесно да се пренапишат плановете в България, отколкото в Брюксел. При положение, че както разбрахме от управляващите – има сериозно евроатлантическо мнозинство, което може да взима всички решения“, заключи социалистът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст