ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ категорично ще подкрепи правителството при евентуален вот на недоверие

Десислава Атанасова

“Ще подкрепим правителството в този момент”. Това каза Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, по повод евентуалния вот на недоверие, който се очаква да бъде внесен от “Възраждане”.

Десислава Атанасова припомни, че именно с “Възраждане” от ГЕРБ-СДС са реализирали първия успешен вот на недоверие към правителството на Кирил Петков. Атанасова посочи, че все още не се е запознала с мотивите на колегите си.

“Не знам какви са им мотивите, но ако са по темата енергетика, считам, че в момента няма нужда от допълнително нагнетяване на напрежението, има нужда от спокойствие българската енергетика, има нужда от втория транш по Плана за възстановяване и устойчивост и гаранция за това е именно подкрепата на правителството. Дали е “некоалиция” или “сглобка”, епитетите нямат значение. Важното е да има редовно правителство и България да изпълнява ангажиментите и да бъде достатъчно стабилно”, допълни Атанасова.

Атанасова коментира, че се надява, решението на Народното събрание да е най-голямата гаранция за действието на това споразумение.

“Разбира се ще бъдем стриктни към неговото изпълнение, защото е факт, че това е трето поредно решение на Народното събрание по темата енергетика”, обясни Атанасова. 

Теменужка Петкова обясни, че текстовете от споразумението могат да бъдат защитени пред Европейската комисия. “Ще се мотивираме пред комисията и се надяваме да бъдем разбрани и това, което е поето като ангажимент от страна на правителството, да бъде изпълнено”, коментира Петкова. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст