ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Няма български граждани сред жертвите и ранените в автобуса в Италия

катастрофа автобус северна италия

В момента продължават процедури по идентификацията на жертвите, за които се знае, че са туристи

По данни на Генералното консулство на Република България в Милано няма български граждани сред жертвите и ранените при пътния инцидент с автобус в Северна Италия. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

От снощи дипломатическото ни представителство е в контакт с “Гражданска защита” на област Венето и Рим, обясниха от Външното министерство.

Според информацията инцидентът е станал малко преди 20:00 часа на 3 октомври 2023 г. Автобусът се е движел по надлеза на естакадата, която води от Местре към Маргера, когато се удря в предпазната ограда и пада от около 15 метра височина, като след това се запалва.

В момента продължават процедури по идентификацията на жертвите, за които се знае, че са туристи от Украйна, Германия, Хърватия, Австрия, Франция и Испания. Шофьорът на автобуса, италиански гражданин, също е сред загиналите. Ранените са осемнадесет, като петима от тях се намират в много тежко състояние. Кметът на Венеция е обявил днешния ден за траурен.

Генералното консулство на Република България в Милано продължава да следи ситуацията и да поддържа връзка с италианските власти. При наличие на допълнителна информация относно случая, ще Ви информираме своевременно, съобщиха още от МВнР.

БТА припомня, че по информация на италианските медии жертвите на трагедията с автобуса са двадесет и една. Единадесет от ранените пътници са идентифицирани – четирима украинци, един германец, един французин, един хърватин, двама испанци и двама австрийци, предаде РАИ нюз, като се позова на префекта на Венеция Микеле де Бари. Пострадалите, сред които има и деца, са откарани в различни болници, сред които тези в Местре, Доло, Мирано, Падуа и Тревизо.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст